søndag 30. september 2012

Over de hundre fjell

Da har jeg kommet meg igjennom enda en bok. Begynte for over en måned siden og så har boken bare blitt liggende. Tok meg på tak på fredag og bestemte meg for å lese den ferdig.

En gripende bok som virkelig rørte meg, men den var samtidig litt forvirrende innimellom. Følte liksom at jeg aldri kom helt inn i den. Bra at den ikke var så lang da :-)

Omtale fra forlaget:

11 år gamle Juana García sitter i bølgeblikkskuret med lillesøsteren i armene. Vannet står høyt over gulvet, og moren har gått etter hjelp. Juana fryser, er sulten og kjemper mot søvnen. "Jeg må ikke sove, jeg må ikke ..." Da hun våkner, er armene tomme. Tragedien oppløser familien, og 14 år gammel begynner Juana reisen mot "el otro lado" den andre siden av fjellene, California, målet for hennes fars flukt fra fattigdommen. Dette en sterk fortelling om kvinneskjebner og om hva fattige menneskers er villig til å ofre for drømmen om et bedre liv. Romanen har mottatt 14 utmerkelser, blant annet The American Book Award. "Grandes følsomme menneskeskildringer omfavner selv den minste karakteren med vakker verdighet." Publisher's Weekly "En roman om meksikansk fattigdom og ulovlig innvandring som vil sette spor i deg." Kirkus ReviewsIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar